Wanneer je een Covagri.be product koopt weet je waar je voedsel vandaan komt. Een Belgisch product, geteeld op de vruchtbare Haspengouwse leemgronden rond onze boerderij gelegen in Lafelt – Riemst, in het zuiden van Limburg.

Wij telen al onze producten voor de vrije markt en zijn dus niet gebonden aan contracten met handel- of verwerkingsbedrijven. Hierdoor moeten we niet bepaalde volumes behalen en kunnen we nog meer de nadruk leggen op de kwaliteit van de geteelde producten.

Vanuit onze passie voor het telen van kwaliteitsproducten zijn we gestart met Covagri.be

  • om op die manier een authentiek product, met minder tussenschakels, tot bij de consument te brengen
  • aan een eerlijke prijs voor zowel de consument als de teler
  • Tevens willen we met deze website de consument een inkijk geven in de werking van een landbouwbedrijf en hem zo vertrouwd maken met de oorsprong van bepaalde voedselproducten

Covagri.be

In het artikel over de start van Covagri.be kan je het volledige verhaal achter Covagri.be lezen.

Hier laten we je graag kennis maken met de gezichten achter Covagri.be.

Jan Coenegrachts
Ik ben Jan Coenegrachts. Na mijn opleiding tot Bachelor in de Agro- en Biotechnologie heb ik in 2006 de boerderij van mijn vader en oom overgenomen. Op de boerderij in Lafelt worden dan ook al generaties lang verschillende gewassen geteeld zoals suikerbieten, wintertarwe, korrelmaïs, aardappelen en wortelen. In de eerste jaren na de overname heb ik er met name aan gewerkt om de teelttechnieken goed onder de knie te krijgen. In 2008 won ik ook de Belgian Potato Quality Award, een prijs voor de beste Vlaamse aardappelteler. In 2012 heb ik dan de bewaring van de aardappelen en wortelen geoptimaliseerd door de bouw van een nieuwe gekoelde bewaarloods. Inmiddels is de boerderij ook versterkt met mijn vrouw Anne-Camille.

Anne-Camille Vanvinckenroye
Ik ben Anne-Camille Vanvinckenroye. Samen met mijn man Jan baat ik het akkerbouwbedrijf in Lafelt uit. Daarnaast baat ik samen met mijn ouders een fruitteeltbedrijf uit gelegen in Piringen – Tongeren. Hier telen we appelen en peren. Je kan mij of ons team ook wekelijks op verschillende markten terugvinden zoals de dinsdagmarkt in Lanaken, de 2-wekelijkse woensdagmarkt in Heusden-Zolder, de donderdagmarkt in Genk, de zaterdagmarkt in Eisden en de zondagmarkt in Heist-op-den-Berg. Op de markten verkopen we alle groenten en fruit die we aankopen op de veiling en uiteraard verkopen we hier ook onze Covagri.be producten uit eigen teelt. In 2013 – 2014 volgde ik de Groene Kring starterscursus landbouw.

Frank Schepers
Ik ben Frank Schepers. Van opleiding ben ik licentiaat informatica/drs. Kennistechnologie en sinds 2005 werkzaam als IT consultant, gespecialiseerd in SAP integratie. Daarnaast heb ik een akkerbouwbedrijf in Vroenhoven – Riemst. In 2013 – 2014 volgde ik de Groene Kring starterscursus landbouw. Met het Covagri.be concept kan ik mijn passie voor IT en landbouw combineren.