Lokale seizoensgebonden producten

Geplaatst in: Algemeen | 0

Lokaal product

Wanneer je een Covagri.be product koopt weet je waar je voedsel vandaan komt. Een Belgisch product, geteeld op de vruchtbare Haspengouwse leemgronden rond onze boerderij gelegen in Lafelt – Riemst, in het zuiden van Limburg.
Vanuit onze passie voor landbouw en het telen van kwaliteitsproducten zijn we gestart met Covagri.be om op die manier

– een authentiek product, met minder tussenschakels, tot bij de consument te brengen en dit aan een eerlijke prijs voor zowel de consument als de landbouwer
– de consument tevens een inkijk te geven in de werking van een landbouwbedrijf en hem zo vertrouwd te maken met de oorsprong van bepaalde voedselproducten

Niet al onze producten zijn het volledige jaar beschikbaar en afhankelijk van de periode van het jaar is er ook een klein verschil in kwaliteit, maar zeker in bewaarbaarheid van de producten. Hierbij willen we jullie dan ook graag een woordje uitleg geven bij de seizoensgebondenheid van de producten.

Wil je graag meer weten over hoe deze producten bij Covagri bewaard worden of hoe je ze bij je thuis het best kan bewaren? Lees dan zeker ook ons artikel over het bewaren van aardappelen, wortelen, appelen en peren.

 

Seizoensgebonden producten

Aardappelen bieden we het hele jaar aan. Een “aardappeljaar” wordt typisch gekenmerkt door 2 periodes:

– juni – augustus: vroege/nieuwe aardappelen

Deze zijn nog niet “schilvast”. De schil komt vrij makkelijk los wanneer je over deze aardappelen wrijft. In deze periode koop je best ook geen te grote hoeveelheden aardappelen aangezien je deze vroege aardappelen niet lang kan bewaren. Reeds na enkele dagen gaat de kwaliteit sterk achteruit.

– september – mei: bewaaraardappelen

Bij bewaaraardappelen blijft de schil vast zitten. Deze worden in september-oktober geoogst en kunnen onder goede condities tot en met mei bewaard worden.

Als vastkokende aardappel bieden we verschillende soorten aan. In augustus starten we met Annabelle om dan in het najaar/voorjaar over te schakelen naar Nicola.

Wortelen bieden we ook het hele jaar aan. Net als bij aardappelen kan er ook hier een onderscheid gemaakt worden tussen 2 periodes:

– augustus – oktober: vroege/nieuwe wortelen

deze kunnen maar een korte tijd bewaard worden

– november – juli: bewaar wortelen, ook wel “winter wortelen” genoemd

deze worden geoogst bij een voldoende koude temperatuur en kunnen tot juli bewaard worden

Jonagold appelen bieden we het hele jaar aan. De oogst vindt plaats in oktober.

Conference peren worden aangeboden van september tot en met mei. Tijdens de zomermaanden zijn er geen peren beschikbaar. Met de pluk van de peren starten we in september.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *