Covagri – Het hele jaar rond – Rechtstreeks van de Boer!

Geplaatst in: Algemeen, Boerderij | 0
Met Covagri willen we de consument een eerlijk product aanbieden, geteeld op eigen gronden, rechtstreeks van de boer geleverd aan de winkel of consument. Het hele jaar rond!

Inmiddels zijn we al half februari. De winter is half weg, als we dit jaar al van “winter” kunnen spreken, en het Covagri concept bestaat nu al 5 maanden. Onze producten worden “gesmaakt” en onze klanten kunnen gerust zijn, wij kunnen zonder problemen onze ambitie “van Boer tot Bord, zonder tussenschakels/handelaars” waar maken om onze klanten het hele jaar rond te voorzien van aardappelen, wortelen en appelen. Onze loodsen en koelcellen zijn op dit moment immers nog goed gevuld en de bewaarbaarheid van onze producten is zeer goed! Enkel met de peren en ajuinen zullen we een “zomerstop” kennen. Deze zijn gedurende de zomermaanden (juni-september) immers niet goed te bewaren.

Eind februari komt de Covagri folder uit en gaan we een actie doen om onze producten bij een nog groter publiek bekend te maken!

Bent u tevreden (van de smaak) van onze producten? Vertel het verder!
Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Covagri loods Bintjes aardappelen

Onze Bintjes aardappelen liggen in een goed geventileerde en geïsoleerde loods. Aardappelen worden idealiter bij een temperatuur van 8 ⁰C bewaard. Deze loods is geen “koelcel” en wanneer de temperatuur in de loop van april te hoog zal oplopen sorteren we een voldoende grote hoeveelheid in kisten en plaatsen we deze in onze koelcel waar ook onze vastkokende aardappelen in kisten bewaard worden. Op die manier kunnen wij onze klanten het hele jaar rond voorzien van aardappelen. De overige Bintjes aardappelen worden dan in bulk verkocht aan de verwerkende industrie.

Covagri koelcel aardappelen

Dit is de koelcel waar de vastkokende aardappelen bewaard worden. Hier bewaren we de vastkokende aardappelen bij een constante temperatuur van 8 ⁰C. Vanaf april bewaren in deze koelcel ook de Bintjes aardappelen.

Covagri koelcel wortelen

Dit is de Koelcel voor de wortelen. Hier worden de wortelen momenteel ongewassen bewaard bij 0,5 ⁰C.

Op onze boerderij beschikken we over een kleine koelcel om appelen en peren tijdelijk te bewaren tijdens het sorteer- en verpakkingsproces.

Covagri koelcel appelen & peren

Voor de langdurige bewaring van onze appelen en peren huren we in Borgloon, bij de BelOrta veiling, ULO (Ultra Low Oxygen) koelcellen. Dit zijn gasdichte cellen waarin de appelen en peren aan een lage temperatuur (1 ⁰C), een zeer laag zuurstofgehalte en een verhoogd CO2 gehalte bewaard worden. Op die manier vertraagt het rijpingsproces en kunnen in deze koelcellen appelen zeer goed bewaard worden tot eind juli en peren tot eind mei.

Veiling Borgloon

Veiling Borgloon

Veiling Borgloon

Veiling Borgloon

Veiling Borgloon

Veiling Borgloon

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *