Dag van de Landbouw

Geplaatst in: Algemeen, Boerderij | 0

Op zondag 16 september 2018 kan je tussen 10 en 18u ons bedrijf bezoeken tijdens de Dag van de Landbouw.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kunt een kijkje nemen in de bewaarloodsen en de werktuigen voor alle teelten verkennen. Beeldmateriaal geeft je ook een impressie van hoe het eraan toegaat op het bedrijf doorheen het seizoen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordendie dag regelmatig suikerbieten en aardappelen gerooid in het achterliggende veld. Tussendoor kan je genieten van een hapje, drankje en animatie voor jong en oud. De producten die Jan en Anne-Camille kweken, kan je er ook kopen.

Dag van de Landbouw

 

 

Vijfde generatie

Jan Coenegrachts is al de 5de generatie die dit landbouwbedrijf uitbaat. Hij teelt aardappelen, wortelen, uien, erwten, bonen, suikerbieten, tarwe en korrelmais. De aardappelen, uien en wortelen bewaart Jan zelf, om ook buiten het oogstseizoen te kunnen leveren. De erwten, bonen en suikerbieten teelt hij voor de verwerkende industrie De granen gaan naar de graanhandelaar.

Ook Jans vrouw Anne-Camille is actief in de sector. Zij heeft in Tongeren haar eigen fruitbedrijf, waar ze appelen en peren teelt. Die worden ook op de boerderij verkocht – samen met de aardappelen, wortelen en uien. Daarnaast vind je hun producten ook in supermarkten in de streek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *